_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"www.decoist.com","urls":{"Home":"http://www.decoist.com","Category":"http://www.decoist.com/apartments/","Archive":"http://www.decoist.com/2016/10/","Post":"http://www.decoist.com/live-edge-tables-home-office/","Page":"http://www.decoist.com/home-improvement-contractors/","Attachment":"http://www.decoist.com/contemporary-residence-cantilevered-roofs-hyderabad/terrace-floor-plan-of-modern-house-in-india/","Nav_menu_item":"http://www.decoist.com/150746/","Wpcf7_contact_form":"http://www.decoist.com/?post_type=wpcf7_contact_form&p=27677","Videos":"http://www.decoist.com/videos/1890s-brooklyn-home-renovation/"}}_ap_ufee Old Dutch Barn Transformed Into A Spacious Contemporary Home
  1. Home
  2. Design Ideas

Old Dutch Barn Transformed Into A Spacious Contemporary Home

Renovating and restoring old structures and giving them a new lease on life is no easy task. It’s definitely a lot more challenging than designing a brand new residence from scratch. Nestled in the beautiful Dutch town of Geldermalsen, House G is a gorgeous example of a renovation that is both resourceful and stylish. Situated on a five-acre site, the structure of the house was originally an old, dreary barn. Today we showcase its transformation by Maxwan Architects + Urbanists into an airy and charming modern residence.

View of Barn like facade of House G Old Dutch Barn Transformed Into A Spacious Contemporary Home

Previous owners of the space had already extended it vertically by adding two new floors, which did little to enhance the aesthetics of the house. One of the main objectives of the renovation was to bring in ample natural light to drive away the dark corners. A large slit was cut into the barn roof and skylight-styled windows were added to achieve this primary goal. The new window additions transformed the interior almost instantly, as the upper floors of the house acquired an open, inviting aura.

The lower level of House G features the private spaces along with a stylish living room, an ergonomic modern kitchen and a large dining area. A kitchen island on wheels also doubles as a storage unit, and the expansive home library forms a lovely backdrop for the wooden staircase leading to the top level.

Modern kitchen on the lower level Old Dutch Barn Transformed Into A Spacious Contemporary Home

Kitchen and dining area in House G

Exposed wooden beams add a rustic touch

Staircase set next to home library

Floating wooden staircase in the dutch house

Sporting an attractive, balanced combination of the rustic and the modern, House G offers a peaceful retreat that’s just a stone’s throw away from the river Linge. And the elegant restoration allows the home to connect with the splendid natural landscape outside while offering a cozy refuge!

Staircase leading to the attic

Windows bring in natural light

attic living space idea

Contemporary design coupled with rustic barn structure

Interior of House G before and after renovation

Floor plan of the renovated House G by Maxwan Architects

Share this article

What do you think?