1. Home
  2. Design Ideas

Living and Working in Style: Awesome Studio Space in Brick and Glass Multitasks!

The idea of combining work and personal life is one that is gaining traction across the world and technology is blurring the traditional lines with ease. Designed by DADA & Partners, the Lopez Design Office in Gurugram, India accomplishes this with complete ease on a 500 square meter lot. Crafted to meet the needs of an environmental graphics firm that is not too far away from India’s capital, the office feels elegant and stylish with the work areas on the ground floor and the basement and the living areas nestled on the top two levels. All this is done without compromising on functionality or aesthetics at any point.

Design of the modern studio space in India with living spaces above

One of the most interesting features of this studio-home is the clever use of brick that gives the exterior and the façade a unique visual appeal. Coupled with brick is glass and a dash of concrete and each of these elements brings something special to the setting. A central void that runs throughout the house brings ample natural ventilation even to the basement level that contains the tea area, meeting room, courtyard and multiple studios. It is the ground floor that holds entry to the office, and residential spaces along with conference rooms, kitchens and a spacious dining area. [Photography: Ranjan Sharma / Lightzone India ]

RELATED: Beautiful Brick Walls: Warehouse Conversion in Fitzroy Conceals Twin Delights!

Green area coupled with water feature in the central courtyard
Library in brick, concrete and wood with ample shelf space
Look at the kitchen, library and other social zones inside the Lopez Design Office
Open spaces inside the structure is filled with natural light
Sliding glass doors connect the interior with the beautiful modern courtyard

This generous double-height space, adjacent to the eastern light-court, not only provides visual and physical connect but also acts as a social hub. Neutral programming at the lower level of the void ensures multi-faceted use and experience. The built-threshold along the twin sunken courts maximize the inside-outside connect

RELATED: Office for Visual Effects Studio Combines Industrial Style with Creative Spaces

Upper level meeting rooms and workspaces inside the studio
Window seat that overlooks the sunken courtyard along with the tea room
Central void brings ample natural ventilation into the studio
Comfortable interior of the studio in brick and glass
Concrete provides a sturdy base for the glass and brick office in India
Concrete, brick and glass shape the beautiful and modern studio space and house in India
Design and floor plan of Lopez Design Office in Gurugram, India

You might also like