_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"www.decoist.com","urls":{"Home":"http://www.decoist.com","Category":"http://www.decoist.com/apartments/","Archive":"http://www.decoist.com/2016/10/","Post":"http://www.decoist.com/live-edge-tables-home-office/","Page":"http://www.decoist.com/home-improvement-contractors/","Attachment":"http://www.decoist.com/contemporary-residence-cantilevered-roofs-hyderabad/terrace-floor-plan-of-modern-house-in-india/","Nav_menu_item":"http://www.decoist.com/150746/","Wpcf7_contact_form":"http://www.decoist.com/?post_type=wpcf7_contact_form&p=27677","Videos":"http://www.decoist.com/videos/1890s-brooklyn-home-renovation/"}}_ap_ufee Victorian Home Remodel in San Francisco by Feldman Architecture
  1. Home
  2. Dream Houses

Multi-Level Victorian Home in San Francisco Gets a Cheerful, Modern Upgrade

If you have ever been to the city of San Francisco, you will be pretty familiar with those lovely Victorian homes of the city that seem to be neatly stacked up next to one another. This gorgeous Noe Valley Residence seems just like another one of those many elegant houses from the outside, but step inside and you will see a completely different world! This multi-story home was remodeled by Feldman Architecture to combine the classic Victorian exterior with a bright and airy contemporary interior, promising the best of both worlds. Steel and glass play a major part in the stylish makeover, while gray and white dominate the color palette.

Framed glass windows give the interior a more airy spacious appeal Multi Level Victorian Home in San Francisco Gets a Cheerful, Modern Upgrade

The lower levels of the home contain the public spaces, with each one seemingly flowing into the next. Strict barriers between the rooms are done away with to promote greater interaction between the various zones and family members as well. A smart living area, a lovely kitchen with an exquisite gray island at its heart, a banquette-style breakfast zone and a formal dining area are all connected with one another visually. Framed glass doors, windows and partitions allow for an uninhibited flow of natural light that comes from the backyard, as well as the skylight above the central staircase.

Street facade of the Victorian Noe Valley House in San Francisco

Entrance to the renovated San Francisco home with a trendy green door

Family area that is connected with the deck outside

Contemporray white kitchen with a smart gray island

Elegant use of marble backsplash in the kitchen

Formal dining space of the renovated Victorian home

Stylish banquet connected with the kitchen and living area

The top floor contains several bedrooms, along with the master suite that combines unassuming design with a cozy ambiance. With a small, private backyard, a cool balcony providing a wonderful relaxation zone, a home office and a media room, the remodeled house makes wonderful use of available space. [Photography: Joe Fletcher]

Ergonomic home office design with ample natural light

Colorful chairs in the top floor balcony overlooking the backyard

Master stairway connecting the various levels of the revamped San Francisco home

Gorgeous bedroom of the Victorian home in San Francisco with hints of gray

Master bathroom with marble floor, freestanding bathtub and a glass shower area

Rear of the renovated Victorian Home opens up towards the small backyard

Share this article

What do you think?