1. Home
  2. Office

This Old Warehouse in Barcelona Finds New Life as a Spacious Modern Office

Adaptive reuse of old structures brings with it a multitude of advantages ranging from cost-cutting measures that save on resources to environmental advantages which include smart use of available materials. Most importantly, from the perspective of design, these beautiful buildings give birth to some of the most fascinating styles and features that often end up becoming era-defining trends. This old warehouse in Barcelona is one such gorgeous space where the interior has been revamped and renovated to give the forgotten industrial building a fresh lease of life.

Modern Warehouse Transformation in Barcelona with kitchn, living space and office
Modern Warehouse Transformation in Barcelona with kitchen, living space and office

Renovated by Thomas Raynaud + Paul Devarrieux, the warehouse transformation relies on making most of the original structure, its spacious, industrial interior and the many possibilities to usher in ample natural ventilation. The warehouse now holds a large office space, a kitchen lab and accommodation and each of these spaces has an undeniable connection to the past of the structure. On the inside, one finds a white backdrop taking over in every section with large glass doors and windows connecting this rejuvenated office with the world outside. [Photography: Adrià Goula]

View-of-the-revamped-and-renovated-warehouse-in-Barcelona-31970
View of the revamped and renovated warehouse in Barcelona
Bifolding-glass-doors-connect-the-office-interior-with-the-relaxing-external-spaces-43517
Bifolding glass doors connect the office interior with the relaxing external spaces
Kitchen-lab-inside-the-warehouse-that-leads-to-the-outdoor-deck-83740
Kitchen lab inside the warehouse that leads to the outdoor deck
Metallic-mesh-frames-delineate-the-public-areas-from-the-office-space-94512
Metallic mesh frames delineate the public areas from the office space
Outdoor-area-around-the-renovated-warehouse-that-is-natural-and-uncurtailed-38673
Outdoor area around the renovated warehouse that is natural and uncurtailed

The existing structure consists of peripheral brick walls holding up a wooden roof frame and sheltering an intermediate floor made up of vaulted brick ceilings supported by metal porticoes. Emphasizing this idea of structural embeddings, the servant strip consists of a fully independent post-slab structural system. The plan is divided into two strips: a narrow one, in the extension of the existing staircase, accommodating small rooms – a large one accommodating big rooms.

Protected-outdoor-hangout-offers-a-relaxing-space-to-sit-and-enjoy-the-view-on-offer-12279
Protected outdoor hangout offers a relaxing space to sit and enjoy the view on offer
Spacious-and-light-filled-office-space-inside-the-once-warehouse-with-a-modern-industrial-style-23058
Spacious and light-filled office space inside the once warehouse with a modern-industrial style
Ground-floor-design-plan-of-Warehouse-Transformation-by-Thomas-Raynaud-Paul-Devarrieux-in-Barcelona-10983
Ground floor design plan of Warehouse Transformation by Thomas Raynaud + Paul Devarrieux in Barcelona

You might also like