1. Home
  2. Dream Houses

Contemporary House in Japan Mimics the Appeal of a Renovated Warehouse!

There are plenty of design aficionados across the world who dream about living in a ‘renovated warehouse’ that combines modern comfort with industrial aesthetics and timeless charm. This, of course, is not always possible because of property costs, availability and the additional demands of a smart renovation. Cutting across these awkward corners and creating a breezy living atmosphere, the Ishibe House designed by ALTS Design Office presents a brand new contemporary residence as a renovated warehouse-inspired setting.

Interior of the home mimics the style and appeal of a renovated warehouse Contemporary House in Japan Mimics the Appeal of a Renovated Warehouse!

RELATED: Beautiful Brick Walls: Warehouse Conversion In Fitzroy Conceals Twin Delights

A cubic structure with industrial panache holds within it a smart modern interior that imitates the style and sensibility of an old and upgraded warehouse to perfection. An open plan living area with a sunken living room promotes interaction between family members, while reclaimed wood adds warmth and brings a sense of old-world elegance. Even though typical industrial design elements like exposed brick walls and large windows with dark frames have not been used, the presence of metallic surfaces in the kitchen and the use of Edison bulb lighting give the interior a relaxed, industrial vibe.

Wood and steel shape the elegant interior of modern Japanese home

Interior of the newly built Japanese home inspired by renovated warehouse look

Simple Edison bulbs are perfect for the warehouse style home

Slim sainless steel kitchen island and wooden dining table

Sleek wooden shelves and open spaces offer flexible and minimal living environment

RELATED: Adaptive Reuse Of Victorian Warehouse In London Delivers Unique Interiors

Home office and play area rolled into one

Reclaimed wood walls for the modern living room

We could take account the durability and the environmental burden because of new construction. In addition to that, we could add temporal complexity as if it were an existing building. Then we hope that the client lives a spiritually affluent life in this house adding depth to it.

Sunken central living area of the Japanese home

View of the corridor and the sunken living area inside the Japanese home

RELATED: Touch Of New York: Loft-Style Warehouse Conversion In Melbourne

Natural light brings a unique aura to the spacious Japanese home

Casually placed framed artwork in the corridor

Cubic exterior of the contemporary home draws inspiration from old warehouses

First level floor plan of Ishibe House

Second level floor plan of minimal Japanese house

Liked the story? Share it with friends.

What do you think?

Booking.com