1. Home
  2. Office

Adaptive Reuse of 19th Century Building into a Dynamic Modern Office

Finding new function for old and weary spaces in need of an urgent upgrade is a task that demands a careful consideration of existing constraints and creativity that lets you work past those limitations. Sitting atop a 19th Century building near the Flatiron Building in New York, this ingenious and striking office was designed by GRT Architects to accommodate a budding UX design firm without completely ignoring the unique past of the structure. The 950-square-foot office with ‘sawtooth ceiling’ and skylight is filled with ample natural light and houses a working kitchen, multi-functional workspaces and a nap room that also doubles as a client meeting area.

Objective Subject Offices in New York

Exposed brick walls have been painted white, black and give a pastel sheen in the three different rooms of the house, giving each room its own distinct identity and visual appeal. The dark and dashing meeting room in blue-black steals the show with its sheer dramatic brilliance while the pastel pink walls at the reception and the white of the kitchen present a cool contrast. Walking into each room of the office offers a different visual experience with modern finishes next to the imposing skylights and brick walls ushering in textural contrast.

RELATED: How To Get The Lighting Right For A Functional And Classy Home Office

Exposed brick walls and skylights shape a unique office space
Working kitchen filled with ample natural light
Working kitchen is both breezy and functional
Stylish and small nook for the trendy bar
Smart lighting and sloped ceiling give the office a gorgeous look

Despite the limited space on offer, a monochromatic color scheme in each room, minimal contemporary décor and exceptional design solutions ensure that the Objective Subject Offices stand out from the crowd while combining efficiency with inimitable aesthetics. [Photography: Nicole Franzen]

RELATED: How To Transform Your Basement Into A Chic And Functional Home Office

Dark interior of the office is lit up by ample natural light
Kitchen workstation with white cabinets above
Small sink in the corner is a smart space-saver
Walls draped in pastel pink create an inimitable office
Floor plan of Objective Subject Offices

Liked the story? Share it with friends.

What do you think?

Booking.com