1. Home
  2. Office

Sinergia Cowork Palermo: Adaptive Reuse at its Industrial Best

Adaptive reuse of old structures is as much about saving resources and energy as it is about cutting back on construction costs and preserving the past. Part of Palermo for several decades and having served as a workshop, movie studio and even a warehouse in its past, Sinergia Cowork Palermo is now a spacious and sensible modern office filled with modern industrial goodness. Revamped with care by Emilio Magnone + Marcos Guiponi, the large industrial space retains much of its original shell even as the interior is largely redone to accommodate four meeting rooms and 32 office areas.

Indoor-plants-become-an-essential-part-of-the-modern-industrial-office-makeover

It is the basement of the altered building that contains the playroom, dining room, kitchen and a giant screen – a place where the staff can come together for rest and recreation. Early 20th century brick and stone walls of the basement were preserved and enhanced to create a unique setting that was both fun and aesthetic. The ground floor consists of the main office spaces along with meeting rooms and social zones and it is the first floor that holds additional, smaller offices and utility rooms. With old wooden trusses and original roof of the building, one can instantly notice a blend of past and present inside the unique office.

RELATED: Adaptive Reuse of Victorian Warehouse in London Delivers Unique Interiors

Old-revamped-industrial-building-in-Uruguay-turned-into-a-modern-home-office

Original-wooden-trusses-and-the-roof-of-the-building-are-left-untouched

Ground-floor-workspaces-at-the-revamped-industrial-office-in-Palermo

Greenery-funtinute-and-office-supplies-give-color-to-the-neutral-office-interior

Top-level-office-spaces-of-the-industrial-office-building-in-Uruguay

Glass-walls-create-private-yet-bright-office-spaces

Structural Insulated Panels play a big role in transforming the atmosphere inside the upcycled building and cut back reliance on artificial cooling. A flood of natural light, colorful décor and indoor plants complete a spacious, exceptional and interactive office that has an entry through a custom garage door! [Photography: Marcos Guiponi]

RELATED: Container: Modular and Sustainable Office Structure with Industrial Panache

Smaller-office-spaces-and-other-rooms-sit-on-the-top-level-of-the-revamped-office-building

Structural-Insulated-Panel-walls-give-the-interior-a-comfortable-and-regulated-ambiance

Basement of the industrial office space with recreation zone and playroom

Garage-door-with-company-logo-welcomes-you-at-this-remodeled-industrial-office-building

Sectional-view-of-Sinergia-Cowork-Palermo

Sherry Nothingam
Sherry is a blogger who loves to live her life to the fullest. She enjoys everything associated with design, décor and stylish modern trends. Born in California, Sherry has grown up on open ranches and in a wild setting, which has defined her taste for design and developed her interest in examining how structures and homes interact with the beauti[...]

You might also like