1. Home
  2. Design Ideas

T house in Kyoto: fascinating space configuration

Overlooking the hills of Kyoto, the t-house by Atelier Boronski prides on a clean and rationalist design.

In spite of the playful approach on the protruding windows and staggered walls which allow more light, the architecture of the t-house maintains a modern appearance of logical minimalism. The facade, in black and white colours adding to this impression, acts as a shell containing boxes with the private spaces that bridge over the ground floor.  As intriguing on the inside as it is on the outside, the residence showcases a sinuous and ethereal stair embedded on one side into concrete, turning the vast space below into a spectacle. I particularly like the rough and industrial appearance of the exposed concrete walls, countered by the delicate and feminine presence of the light installation.

Liked the story? Share it with friends.

What do you think?

Booking.com