1. Home
  2. Dream Houses

Nifty Warehouse Conversion in London Wraps Modernity in Rich Heritage

Adaptive reuse of structures is a trend that is here to stay, and many homeowners across the world are quickly starting to understand the many benefits that it offers. This beautiful and innovative Shoreditch Warehouse conversion in London is another example of such creative reuse that not only reduces cost and wastage of materials, but pays a befitting tribute to the rich heritage of the structure and the neighborhood in which it sits. Turned into an elegant modern family home by Chris Dyson Architects, the revamped warehouse proudly displays its striking brick walls along with curated decor additions that reinforce the vintage setting.

Old Warehouse turned into a smart modern home in London Nifty Warehouse Conversion in London Wraps Modernity in Rich Heritage

A major part of the charming renovation involved the complete makeover of the rear of the warehouse, which saw the removal of an existing shed to clear out some space for a private courtyard. This space not only offers a small, quiet retreat for the residents but also enlivens the ground floor study by bringing in a flood of natural light. A walk-on roof light was used to get this task accomplished, while cleverly placed timber screens add to the privacy of the courtyard itself. Inside the home, large windows, exposed brick walls and steel framed doors constantly remind us of the structure’s past.

Sitting area of the coverted warehouse with a cool vintage style

Original brick walls of the warehouse are kept intact

Simple staircase design that connects the various levels of the house

Smart skylight brings in natural light to the bedroom and study

Smart home office and bedroom design separated by stackable doors

Beautiful and sleek booksehlves crafted from reclaimed wood

Natural materials were used to shape shelves and cabinets, while antique and contemporary decor is carefully combined to give each room a unique ambiance. Rustic and industrial at its core, this gorgeous revamp also boasts stripped-down surfaces, unassuming lighting fixtures and a largely neutral color scheme.

Brick and wood give the interior a charming, relaxed appeal

Reclaimed decor adds to the appeal of the converted London Warehouse

Elegant bedroom with gabled ceiling and brick walls

Sliding metal door and brick walls shape the small bathroom

Timber screen brings privacy to the revamped couryard

Walk on roof-light with mesh in the courtyard

Share this article

What do you think?