1. Home
  2. Design Ideas

From Fun Parties to Rejuvenating Solitude: Awesome Pool House Does It All!

The season of unending pool parties might have drawn to a close, but fun evening gatherings and great parties can go on all year long with a pool house like this one in Haslemere, Surrey, England. Nestled on a lush green and secluded lot that offers ample privacy, this sparkling pool house was designed by Re-Format along with an additional greenhouse, and this houses an indoor pool, spa, gym and even a bicycle workshop. Sitting next to the servant spaces, it is a copper pitched roof along with a series of sliding glass walls that give the gorgeous pool house its unique look.

Glazed sliding glass doors reflect the landscape From Fun Parties to Rejuvenating Solitude: Awesome Pool House Does It All!

One of the interesting features of the new pool house and the greenhouse is the wrapping stone wall that moves away from the usual and gives the new construction a tinge of vernacular charm. Wooden slats and additional stone-clad features give this contemporary structure a warm, organic vibe and usher in ample textural contrast. There is absolutely no lack of space inside the expansive structure, and the refreshing pool reflects the sky that is brought in by the glass opening in the ceiling. Despite its low-slung design, the pool house visually complements the existing residence perfectly and gives it a ravishing and refreshing new twist! [Photography: Martin Gardner]

expansive-contemporary-pool-house-designed-by-re-formay

view-of-the-house-landscape-and-beyond-from-the-pool-house

wood-and-stone-give-the-interior-a-serene-vibe

beautiful-blend-of-materials-to-create-a-contemporary-pool-house-with-natural-vibe

closer-look-at-the-pool-with-steps-inside-the-awesome-pool-house

shower-with-skylight-inside-the-pool-house

Re-Format’s approach to the project was to adhere to a process of clarity – a balance of creativity and rational thinking. Creative design that required rigorous analysis and attention to detail that grew out of the constraints of the site and specifics of the brief.

Natural-materials-give-the-new-pool-house-and-greenhouse-an-organic-tinge

Stone-wall-delineates-the-pool-house-from-the-entry-and-ends-at-the-greenhouse

Sliding-glass-doors-connect-the-pool-house-with-the-landscape-and-the-house

Copper-pitched-roof-gives-the-contemporary-pool-house-spa-and-gym-a-unique-identity

Floor-plan-of-the-lavish-new-pool-house-of-uk-home

Liked the story? Share it with friends.

What do you think?

Booking.com