1. Home
  2. Design Ideas

Ravishing Perth Residence Sports Sleek Design And A Sizzling Courtyard

Showcasing a warm industrial look with unmistakable contemporary overtones, the dramatic Warehaus in Perth, Australia is all about stylish sophistication. Designed with flair and elegance by Residential Attitudes, this modern residence Down Under uses glass extensively to blur the lines between the interior and the courtyard outside. Spread across two different levels, the home was specifically designed for multi-generational living, with each floor capable of functioning as a complete independent house.

Living room of the Warehaus in Perth Ravishing Perth Residence Sports Sleek Design And A Sizzling Courtyard

A fabulous central courtyard is at the heart of this posh urban home, and sliding glass doors visually connect the bedrooms and the living rooms on both levels with this open central area. The upper level of the house consists of a lovely living room, spacious bedrooms with a shared bathroom, a beautiful little balcony and a modern kitchenette. Step down to the lower level and a generous living area, a dining space and an exquisite contemporary kitchen greet you in style!

Clad in a cool neutral color palette, the home is also enhanced by trendy accent colors used throughout the residence to create a vivacious, appealing visual statement. A master wing on the lower level complete with its own private courtyard, a compact laundry room with ergonomic shelves and a library with home office space complete this striking Perth house.

Beautiful living room of the Perth home Ravishing Perth Residence Sports Sleek Design And A Sizzling Courtyard

Living area of the lower level connected with the courtyard

Dining area and the kitchen in an open floor plan

Ergonomic kitchen with a dark and moody look

Library with an integrated home office

Warm wood accents and interesting wallpaper in the bedroom

Modern bedroom with courtyard view

Light, volume & space were the primary influences behind this passive solar designed residence. Solar access to the front and a busy road to the rear drove the creation of a central courtyard with a two-story alfresco and mezzanine walkway that forms the focal point of the home.

Staircase leading to the lower level

Stylish bathroom in grey

Lavish home bathroom design

Contemporary bathroom with floating vanity

Private courtyard of the Contemporary Perth Residence

Sliding glass doors for the modern bedroom

Glass windows connect the interiors with the courtyard

Beuatifully lit courtyard at dusk

Mezzanine walkway that connects the various levels

View of he two level Warehaus Residence by Residential Attitudes

Share this article

What do you think?

Booking.com