Categories

Modern Aurea Home in Seattle Blends Bright Interiors And Lovely Views

Most contemporary homes wish to attain a lovely and flowing balance between unabated views of the world outside and the right amount of privacy. The Aurea Residence in Seattle seems to follow a similar line of thought. Designed by Chris Pardo Design: Elemental Architecture, the home is a wonderful example of clean and flowing interiors coupled with warm lighting and ample natural ventilation. Created to meet the needs of a young and growing family, glass, stone and wooden surfaces have been used in a balanced fashion to create ergonomic interiors.

Aurea Residence by Chris Pardo Design Modern Aurea Home in Seattle Blends Bright Interiors And Lovely Views

With clear emphasis being placed on interiors that are visually connected with the outdoors, glass has been used extensively in the form of large floor-to-ceiling windows. Interiors are clad in neutral tones with white, gray and brown dominating much of the home. Accent colors such as green and yellow have been used sporadically in the living room and dining areas while the kids’ play room seems to incorporate a lot more brightness.

Exterior of the Aurea Residence in Seattle Modern Aurea Home in Seattle Blends Bright Interiors And Lovely Views

Glass doors and windows provide ample ventilation

A look outside allows you to take in the Seattle skyline

Green and yellow accents in the living space

Ergonomic modern kitchen in white

A semi-minimalist theme is adopted throughout the Aurea Residence with the décor and accessories being kept to a minimum. The ground level houses the living area, a modern kitchen, master suite with bathrooms, a two car garage and a special mother-in-law unit! Daftly concealed staircase leads to the second floor that sports two bedrooms along with an open roof deck that provides a tranquil setting to relax after a long day’s work.

Contemporary bedroom in white in the Aurea residence

Extensive use of glass in the Aurea home

Ample parking space inside

Staying connected with the outdoors

Colorful kids' playroom on the top level

Another master suite, kids’ playroom and a covered roof deck complete the top level. The entire residence exudes a relaxed and airy atmosphere even while offering those inside plenty of solitude when needed.

Stylish bathroom in green and white

Simple and elegant wooden staircase

Warm and inviting lighting welcomes you at the Aurea residence

Toned down wall sports an industrial charm

Wooden cladding provides privacy when needed

Aurea Residence - A view from the street


Published by in Design Ideas



© 2009 - 2014 - All Rights Reserved
Decoist - Interior Design & Architecture | Privacy Policy